Raikkonen: Ja sam kriv za kontakt za Antoniom

Finac je priznao da se malo zaneo na pravcu pre nego što je imao kontakt sa timskim kolegom.

Raikkonen je na početku drugog kruga bio u zavetrini svog timskog kolege, ali je u svom manevru oštetio svoje prednje krilo, nakon čega je odustao od trke.

Raikkonen je prihvatio krivicu za incident i objasnio: “Zavetrina me je iznenadila i udario sam u Antonia. Nakon toga nisam mogao mnogo da uradim. Prednje krilo se zaglavilo ispod bolida i uopšte nisam mogao da skrećem. Mogao sam samo da nastavim pravo u šljunak. Šteta što se tako završilo pošto smo imali pristojan tempo. Jedina pozitivna stvar u svemu je da Antonio nije pretrpeo oštećenja”, izjavio je Raikkonen.

Šampion iz 2007. je onda dodatno pojasnio celu situaciju jer je čudno da vozača zavetrina može tek tako da iznenadi.

“Proveravao sam nešto na volanu. Menjao sam neko podešavanje i tu nešto nisam dobro uradio. Onda sam na izlasku iz poslednje krivine ponovo morao da proverim, zaneo sam se i udario u njega. To je čista moja greška.”

Giovinazzi je srećom uspeo bez posledica da nastavi trku, ali su mu izmakli bodovi pošto je na kraju bio 12.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar