Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Izgradnja nove fabrike Aston Martina polako ulazi u završnu fazu

foto: twitter.com/Planet_F1

Tim iz Silverstona uveliko radi na svojim novim postrojenjima.

Odmah po kupovini Force Indije, koja je ubrzo zatim promenila ime u Racing Point pa zatim i u Aston Martin, novi vlasnik Lawrence Stroll najavio je velika ulaganja u infrastrukturu. Tako je ovaj tim, koji još uvek koristi staru i zastarelu fabriku Jordana još iz 1990. godine sprema se za uselenje u nove prostorije već ove godine.

foto: twitter.com/Planet_F1

Tako će se nova fabrika prostirati na 40 hektara zemlje, sadržaće tri zgrade i sve to bi trebalo na kraju da košta oko 200 miliona funti. Po planu “Zgrada 1” biće glavna za timske operacije a njena dužina biće 160 metara i imaće dva sprata. Ona će biti i prva puštena u rad a njeno uslenje predviđeno je za maj 2023. Posle nje trebalo bi da se krene sa radovima na vazdušnom tunelu a njegov završetak očekuje se na leto 2024. posle čega bi trebalo da usledi i izgradnja treće zgrade, odnosno prostorije za simulator, teretane i drugih kancelarija.

Nema sumnje da će tim Aston Martina rasti iz godinu u godinu, što je možda bio jedan razlog više zbog čega je došao i Fernando Alonso.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply