Trke i testiranja

Horner: Mislim da smo mogli i do dvostruke pobede

Christian Horner i Max Verstappen nakon pobede u Majamiju

Šef ekipe Red Bulla je bio pun reči hvale za Maxa Verstappena, koji je u finišu trke odbio napade Charlesa Leclerca.

Verstappen je odlično iskoristio prednost koju je imao na srednje-tvrdim gumama na početku trke i napredovao je sa trećeg na prvo mesto. On je nakon toga stvorio razliku od oko 7 sekundi do Leclerca, ali je u finišu trke morao da se brani pošto je na stazu izašlo vozilo bezbednosti i anuliralo njegovu prednost.

MAx Verstappen i Charles Leclerc
Odlučujući trenutak trke u Majamiju – Verstappen obilazi Leclerca za prvo mesto

Ipak, Holanđanin je ostao smiren i ostvario je treću pobedu u sezoni.

„Dali smo naš apsolutni maksimum. Moram da kaže da smo imali sreće što Ferrari nije povukao Leclerca u boks kada je bilo vozilo bezbednosti. Maxova prednost je svakako bila anulirana, a Leclerc je onda na restartu imao DRS i nismo mogli da se odlepimo. U takvim situacijama je pritisak ogroman i lako je napraviti grešku, ali je Max ostao smiren“, izjavio je Horner za SkySports nakon trke.

Max Verstappen
Max Verstappen je u Majamiju ostvario svoju treću pobedu u sezoni

On je je potvrdio da je taktika na startu bila da se pazi na gume i da se tek onda napadne. Taj plan je sproveden u delo. Međutim, u finišu trke se sve promenilo.

„Temperature su potpuno pale kada je vozilo bezbednosti bilo na stazi. DRS je imao moćan efekat. Leclerc je imao jedan trenutak nestabilnost i Max je to iskoristio da se malo odvoji“, rekao je Horner.

Ipak, ono što ostaje briga za Red Bull je pouzdanost bolida. Do sada su već imali tri odustajanja, a juče je Perez imao problem sa senzorom. Horner veruje da je Meksikanac bez tog problema mogao i do druge pozicije.

Sergio Perez
Sergio Perez je imao tehničkih problema tokom trke

„Pouzdanost je definitivno problem. Imali smo problem sa senzorom na Perezovom motoru. Uradili smo šta smo mogli, ali je on izgubio 30ks u tom trenutku. Gubio je pola sekunde, a lako je mogao do druge pozicije“, objasnio je Horner.

Red Bull je nakon trke u Majamiju smanjio Ferrarijevu prednost u šampionatu konstruktora na svega šest poena.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

Ostavi komentar