Honda zadovoljna razvojem motora u ovoj godini

Japanski proizvođač izjavio je da su im se ove sezone sve kockice složile.

Honda je tokom svoje saradnje sa McLarenom trpela veliki pritisak kako bi što pre isporučila tražene perforamnse, dok ovoga puta to nije slučaj sa Red Bullom. Japanki proizvođač i tim iz Milton Kinsa uspeli su da zabeleže dve pobede, kao i jedan podijum sa Toro Rossom, što je svakako izazvalo zadovojstvo.

“Bilo je potrebno vremena, ali sada sve se ukpala u sistem bez ikakvih problema. Ceo paket je dobro ukombinovan i ako pogledate stvari iz prošle sezone vidi se da imamo više snage. Tokom trkačkih vikenda primetno je da smo i na tom polju napravili pomak, pre svega na polju korelacije sa šasijom. Imali smo manjih problema sa motorom zbog određenih strategija i to je ono što želimo da poboljšamo.” kazao je Motohashi za sajt AutoSportWeb.

Verstappen se na nekoliko poslednjih trka žalio na probleme sa turbinom, gde je Honda posle nekoliko seta unapređenja uspela da reši problem.

“U nekim slučajevima, snaga se nije isporučivala kada je pritisnuta papučica gasa. Nije to samo slučaj sa Red Bullom, već i sa Toro Rossom. Oba tima imala su problem. Uspeli smo da popravimo odizv ovog sistema na dodavanja gasa, tako da je sve to sada brže i brže.” dodoa je šef inženjera Honde.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar