Hamilton: Nije lako biti moj timski kolega

Steve Etherington/Mercedes F1 Media

Aktuelni šampion uputio je reči pohvale na račun Valtterija Bottasa.

Ovaj duo Merecdesa u 2021. ućiće u svoju petu godinu saradnje, ukoliko se ne dogodi neki presedan pa Lewis Hamilton ne potpiše ugovor sa Mercedesom koji mu je istekao na kraju 2020. Bottas je tokom prošle godine bio često na meti kritika zbog toga što se meko borio sa Hamiltonom, pa je tako Britanac već na polovini sezone imao veliku prednost. Takođe, Finac se mučio i u Bahreinu kada je delio garažu sa Gerogeom Russellom.

“Kada pričate o tome ja moram da izrazim poštovanje prema Valtteriju, jer vi morate da se setite protiv koga se on bori, nije lako biti moj timski kolega, to da znate?” kazao je Hamilton za zvanični sajt Formule 1. “Ali, kako je dolazio i odlazio tokom vikenda, sa istim mentalitetom, on se nikada nije žalio da je nešto loše sa bolidom. Ja sam uvek morao da uradim bolji posao i ne znam da li neki vozač radi to što on radi. Mislim da imamo i nešto zajedničko. Dolazimo na trkački vikend oseveženi a po pitanju mentaliteta on je jedan od najačih.”

Sa druge strane on veruje da će Bottas naredne sezone biti još bolji.

“Mislim da je Valtteri sve bolji i jači svake godine.” kazao je Hamilton. “Mediji su komentarisali da je Bottas sada nova verzija sebe (Bottas 2.0) i možete videti da je on iz sezone u sezonu sve jači i pokušava da podigne lestvicu svake godine. Ako pogledate u 2020. razlika u kvalifikacijama bila je najmanja posle dužeg vremena. To je pravi izazov. Potrebno je videti konstatnost u njegovim performansama, ali ako pogledate sve trkačke vikende videćete da je on bio dosta blizu.”

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar