Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hamilton najbrži na prvom danu testiranja

Vozač Mercedsa bio je danas najbrži na početku testiranja u Španiji.

Odmah za njim našao se vozač Ferarija, Sebastijan Fetel sa zaostatkom od oko jedne desetinke. Predhodno je Fetel bio najbrži pre pauze za ručak takođe za jednu desetinku od Valterija Botasa, novog člana Mercedesove postave. Ovoga puta, za razliku od prošle godine Ferari je bio taj koji je vremena postavljao na medium smeši a Mercedes na mekoj. Takođe, danas je i W08 debitovao sa ajkulinim perom ali u kombinaciji sa T-dodatkom. Mercedes je takođe napravio i najviše krugova, tačnije Hamilton 73 a Botas 79 što je ukupno 152, a najbliži pratilac Fetel nešto manje, 126 krugova.
Meklaren-Honda i Red Bul danas nisu imali baš uspešan dan. Njihove sesije pre podne ugrozili su problemi sa senzorima i sistemom za ulje.
Alonso je nakon popravke kvara uspeo da izveze 30 krugova a Rikardo 50. Felipe Masa je pre brzih krugova Hamiltona i Fetela bio taj koji je bio najbrži. On je na kraju dana izvezao 3. najbrže vreme. Na četvrtom mestu našao se Kevin Magnusen u Hasovom bolidu ali sa priličnim zaostatkom iza Mase.
Rikarda i Botasa na 5. i 6. mestu delilo je nekoliko desetinki ali njihov zaostatak za Hamiltonom bio je oko 1,5s.
Serhio Perez našao se na 7. mestu ali je imao problema sa izduvnim sistemom pa je ranije morao da završi svoj planirani program.
Piloti Toro Rosa i Renoa podelili su 8. i 9. mesto a Alonso je uspeo da se nadje isped Markusa Eriksona na 10. mestu nakon problema koji su ga zadesili. Erikson je bio oko 5 sekundi iza najboljeg vremena Hamiltona.

(Diskusija)

Leave a Reply