Trke i testiranja

Haas ostao bez bodova u Toskani

Vozači ovog tima nisu uspeli da zabeleže poene.

“Jedna od odlika nešeg tima jeste da nikada ne odustajemo. Imao sam veliki udarac na drugoj krivini u prvom krugu. Bolid se isključio, bio sam u pesku i već sam pomislio da je trka godtova. Onda sam primetio da su dva točka ipak na travi, restartovao sam bolid i uspeo da se vratim. Video sam da je bolid dobar i nastavio sam trku. Tek na prvoj crvenoj zastavi videli smo pravu štetu na bolidu, pa zbog toga nismo znali da ćemo nastaviti sa trkom. Momci su uspeli da izvrše popravku. Poslednji restart bio je zabavan jer sam uspeo da napredujem u plasmanu. Gubio sam oko dve sekunde po krugu jer sam imao određenih aerodnimalkih oštećenja.” kazao je Romain Grosjean.

“Sve se to desilo na restartu trke, kada je lider išao presporo tokom celog pravca a neko je u sredini grida rešio da požuri. Izgleda da je neko u određenom moentu rešio da napravi razliku ali je to je bilo prerano. Momci ispred mene su krenuli, dali su pun gas i odjednom krenuli da koče. I ja sam krenuo da kočim, posle čega sam dobio udarac od strane Giovinazzija koji nije imao prostora da se dalje skoloni. Možda ovo pravilo oko restarta treba da se preispita. Ja sam sa 20. mesta u prvom krugu došao do 12. pozicije, pa ova trka izgleda kao još jedna propuštena prilika.” dodao je Kevin Magnussen.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar