Tračevi i špekulacije

Guanyu Zhou više nije na meti Alfa Romea?

Kinez je bio možda i glavni kandidat da popuni jedino preostalo mesto na gridu, ali se čini da je na kraju sam sebi pucao u nogu.

Naime, njegovi zahtevi su navodno bili previsoki i sada je šef ekipe alfa Romeo Frederic Vasseur počeo da pregovara i sa Oscarom Piastriem.

Guanyu Zhou
Guanyu Zhou

Valtteri Bottas je ranije potvrđen kao jedan od vozača Alfa Romea u sledećoj sezoni. Kimi Raikkonen je objavio da će se penzionisati, dok će Giovinazzi po svemu sudeći izgubiti svoje mesto, iako je priča da on još ima šansu.

Švajcarski Blick piše da je Zhou definitivno bio favorit za to mesto. Sa sobom je trebalo da donese ekipi i brdo novca, ali je tražio ugovor na čak tri sezone. Vasseur to nije hteo da prihvati.

Theo Pourchaire
Theo Pourchaire

To drugo mesto u timu pored Bottasa će u 2022. biti iskorišćeno da se premosti period u kojem će Sauberov mladi vozač Theo Pourchaire steći dodatno iskustvo u Formuli 2 pre nego što pređe u Alfa Romeo.

Bottas je već dobio ugovor na nekoliko godina, a dovođenje Zhoua na tri sezone bi zatvorilo vrata Pourchaireu.

Oscar Piastri
Oscar Piastri

Tako se sada Oscar Piastri ponovo našao na radaru ekipe. Delovalo je da će Australijanac propustiti priliku da se ove godine nađe na gridu nakon što je prošle sezone osvojio Formula 3 šampionat, a trenutno je lider šampionata u Formuli 2, dve trke pre kraja.

On je kao i Zhou član Alpinine akademije mladih vozača, ali francuski tim u svojim redovima trenutno nema mesta za mlade talente.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply