FIA: Oconova borba sa Verstappenom u Brazilu bila je neprihvatljiva

Lars Baron/Getty Images/redbullcontentpool.com

Direktor trka u Formuli 1 kazao je da Francuzov potez nije bilo iz loše namere ali da je u ovoj situaciji bio neprihvatljiv.

Max Verstappen tokom VN Brazila izgubio je prvo mesto posle jednog kontakta sa Estebanom Oconom, kada je Francuz pokušao da obiđe Holanđanina u prvoj krivini i pritom vrati sebe u isti krug sa liderom. Zbog toga, vozač Force Indije dobio je kaznu stajanja od 10 sekundi, a do tada vodeći Verstappen kroz cilj je na kraju prošao kao drugoplasirani.

Charlie Whiting izjavio je da je Ocon imao pravo da sebe vrati u isti krug sa liderom, ali da je taj manevar morao da izvede mnogo bezbednije, odnosno po njegovim rečima stvari bi bile bolje da je vozač Force Indije to obavio na 4. krivini kada bi imao pomoć DRS sistema.

“To se desilo mnogo puta u prošlosti. Naravno da se očekuje da se to izvede bezbedno. Ali da se vratimo na stvar, to je trebalo da se uradi čisto i bez borbe. Nije trebalo da se uđe u duel. Ako je on ima bolji tempo, očekivao bi da bi neko iz Red Bulla rekao da Ocon ima brzine i da ga bezbedno propusti. Izgleda da je on sam rešio da rešava stvari. To je samo nesrećan slučaj, on je odlučio da se bori i to je potpuno neprihvatljivo.”

Slučnu stvar učinio ali u drugačijim ulogama imao je i Maxov otac Jos, koji se tokom VN Brazila 2001. godine zakucao u vodećeg Juana Pabla Montoyu.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar