Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

FIA dala zeleno svetlo za dizajn novog Mercedesovog prednjeg krila

George Russell, Mercedes, 2024. / foto: Mercedes F1 Media Centre/Finn Pomeroy

Nemački tim želi da se vrati na staze uspeha posle dve razočaravajuće sezone.

Mercedes je u proteklim godinama pokušavao da izvuče maksimum od svog koncepta bolida sa uskim bočnim usisnicima, ali se na kraju od ovog procesa odustalo. Sada je tim rešio da prati drugačiju filozofiju a već na promotivnoj vožnji u Silverstonu mogli smo da vidimo i drugačiji dizajn prednjeg krila.

Tim iz Berklija odlučio se za agresivni pristup prednjeg dela bolida, gde je četvrti (gornji) element dosta tanak, odnosno na delu gde se on završava ka nosu automobila. Tako je ovaj gornji elemnet prednjeg krila normalan sve do poslednjeg centralnog dela a spajanje sa nosom bolida odrađeno je sa veoma tankim dodatnim elementom kako bi na ovaj način ispoštovali propise.

Ujedno su i insajderi iz dva tima izjavili da postoji malo razloga da ovaj deo bude nelegalan, ali je na kraju Mercedes potvrdio da su dobili zeleno svetlo od FIA-e za njegovo korišćenje.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply