Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Marko potvrdio da je Red Bull krenuo sa razvojem dizajna uskih bočnih usisnika za vazduh

Helmut Marko, Red Bull, VN Las Vegasa 2023. / Jared C. Tilton/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ovih dana dosta se pričalo o mogućoj promeni koncepta na RB20 bolidu.

Red Bulll je prošle godine dominantno osvojio šampionsku titulu u obe konkurencije, pa je tako logično bilo očekivati da će većina timova krenuti sa kopiranjem dizajna koji je nosio RB19. Zbog toga je sve malo začudila činjenica kada su se pojavile informacije koje ukazuju da je tim iz Milton Kinsa odlučio da do trke u Japanu zadrži prikazani dizajn svog novog automobila, a da bi na Suzuki mogli da vidimo koncept koji je nešto sličniji onome koji je imao Mercedes u 2022. sa uskim bočnim usisnicima za vazduh.

Kako prenosi Motorsport-Total.com, savetnik tima Helmut Marko potvrdio je za Servus TV da oni već rade na rešenju koje je nemački tim imao u bliskoj prošlosti.

“Ono neće biti ekstremno kao što je to bilo kod Mercedesa, ali ideja je slična.” kazao je Austrijanac.

On je ovom prilikom dodao da kada je ovaj projekat u pitanju oni imaju dobre brojke u simulatoru i vazdušnom tunelu, ali da su svi oprezni jer je situacija u to vreme bila slična i kod Mercedesa, pa ovaj koncept u praksi ipak nije uspeo da zaživi.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply