Vesti

Ferrari priznao da je nove delove za VN Španije testirao nedelju dana ranije u Monci

Ferrari Media Centre/Ferrari Press Office

Ovi novi delovi pokazali su se jako dobro tokom vikenda na stazi Katalunja.

Ferrari je iskoristio svoje pravo na filmski dan samo nekoliko dana pre početka VN Španije kako bi testirao nove delove. Inače, ovaj paket je italijanski tim dugo najavljivao a bio im je preko potreban kako bi održali tempo za Red Bullom zbog čega su se odlučili da ih ranije isprobaju.

Takođe, isto to je uradio i Mercedes ali na stazi Pol Rikard a oba bolida sa oznakama F1-75 i W13 imali su pravo da odrade 100km ali sa promotivnim gumama koje ih nema u paleti predviđenih pneumatika za trkačke vikende. Claudio Albertini koji je odgovoran za razvoj šasije u Ferrariju kazao je za Motorsport-Total.com da je ovaj filmski dan bio dobra prilika da se se vidi kako novi delovi reaguju i da li razvoj ide u pravom smeru. Kasnije je ova komparacija nastavljena na prvom treningu za VN Španije, kada su Leclerc i Sainz imali drugačije komponente. Posle toga znalo se da su ova unapređenja dobra pa su nastavljena da se koriste tokom vikenda.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar