Vesti

Ferrari odradio filmski dan u Monci, sumnja se da su testirani novi delovi

Ferrari Media Centre/Ferrari Press Office

Italijanski tim je danas bio aktivan.

Charles Leclerc danas je imao prilike da provoza svoj F1-75 na stazi u Monci u okviru filmskog dana gde je timovima dozvoljeno da voze nove automobile u marketiške svrhe. Inače, ova potez najčeše je aktivan tokom zimskog perioda kada svi oni žele da što pre provere svoje nove keracije, ali nije isključeno da se to učini i u toku godine. Tako, svaki vozač ima na raspolaganju 50km, odnosno ceo tim ima pravo da odradi 100km.

Tako je Ferrari danas u Monci iskoristio ovo svoje pravo ali kako piše Autosprint tim iz Maranela rešio je da oproba i neke nove delove. Inače, Ferrari od početka sezone nije mnogo unapređivao bolid, pa tako oba vozača voze manje-više sličnu konfiguraciju sa testova a Mattija Binotto izjavio da novi delovi neće biti u upotrebi sve dok one ne budu sigurni da rade kako treba. Jedno od pravila tokom filmskog dana jeste da oni moraju da koriste specijalne komponente gume za ovu priliku koje nisu u upotrebi na trkačkim vikendima.

Inače, kako pišu italijanski mediji u cilju smanjenja poskakivanja bolida Ferrari bi trebalo da za VN Španije ali možda i nešto kasnije donese nove bokove, novo prednje i zadnje vešanje kao i novi pod. Takođe, pominje se da će Italijani da prefarbaju ceo bolid novom farbom koja će biti za 0.7kg lakša ali slične nijanse (razlika se može uočiti samo pod određenim uglom). Sve to bi novi F1-75 trebalo da ubrza za tri desetinke, odnosno da ga olakša za 2kg.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar