Vesti

Ferrari: Neke od problema na bolidu možemo da rešimo tek 2023.

Scuderia Ferrari Press Office

Šef Ferrarija izjavio je da neke promene mogu biti odrađene tek naredne sezone.

Ferrari je od početka godine jasno pokazao da je napravio brz bolid ali sa druge strane F1-75 nije bio baš najbolje pouzdan. Zbog toga Charles Leclerc i Carlos Sainz su izgubili neke važne pobede a i poene, pa se tako njihov zaostatak za vodećim Red Bullom samo uvećao.

Mattija Binotto je posle trke u Mađarskoj kazao da se neke promene ne mogu biti izvedene u ovoj sezoni, već će morati da sačekaju 2023. Zbog toga Ferrari mora da ove svoje “gremline” drži pod kontrolom.

“Mi radimo na pouzdanosti, koju pokušavamo da kontrolišemo na trkačkim vikendima. Trenutno radimo na tim problemima ali jasno je da tek sledeće godine možemo da donesemo trajno rešenje.” kazao je Švajcarac za italijansku verziju Motorsport.com. “Za neke izmene nam nisu dovoljni samo dani i nedelje, već ćemo ih rešiti u 2023. ali svakako to ne znači da one neće biti kontrolisane u ovoj sezoni.”

Od VN Belgije na snagu stupa nova tehnička direktiva vezana za poskakivanje bolida, ali izgleda da ona ne brine toliko Ferrari već činjenica da se kasni sa donošenjem propisa za narednu sezonu.

“Što se tiče direktive za Belgiju, ona je tu, postoji i mi ćemo je implementirati. To je jasno. Odužilo se donošenje odluke oko propisa za narednu godinu, pa već sada dobro kasnimo. Mi ne možemo da napravimo neke velike izmene u razvoju na ovakav način. Oni moraju da znaju da sada imamo ograničene sate u vazdušnom tunelu kao i da nam je budžet ograničen.” dodao je Mattia Binotto.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

3 Komentara

  • Binoto je usrao sampionat, sa svojim glupim odlukama. unistio oba vozaca , a posebo Leklera koji vozi maestralno I fakticki ga je sprecio da osvoji ovogodisnu titulu a realno mogao je to da uradi davajuci pritome glupe izgovore. A ovaj danasnji je najglupiji sto ga je mogao dati. Odnosno kako moze reci da bolid ne valja I nije pouzdan kad svi mi pored malih ekrana , komentatori pa I Sami vozaci vidimo da je bolid super. Zato mi je sve ovo sumnjivo pa sad sam u dilemi dali je on to namerno ili od neznanja unistio ferari I njihove vozace Koji odlicno voze Ali dzba Binoto sve to za cas usere I unisti. Strasno I tragikomicno .

Ostavi komentar