Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Ferrari demantovao da SF70H ne odgovara Raikkonenu

GP_SPAGNA_F1_2012

Italijanski tim demantovao je navode da novi bolid trenutno više odgovara Sebastianu Vettelu nego Kimiju Raikkonenu.

Kimi Raikkonen nije imao baš najbolji početak sezone, pošto se više mučio sa bolidom za razliku od njegovog timskog kolege koji je u tri trke zabeležio dve pobede.

“Imao sam razgovor sa Ferrarijevim inženjerom Jock Clearom koji je kazao da Kimi traži bolid koji je bolji pri prvoj korekciji volana. Prošle godine, bolid je bio tako podešen i Kimi je mogao da parira Sebastiajnu.” izjavio je bivši vozač Mika Salo.

Ali, tehnički direktor tima Mattia Binotto dao je svoje mišljenje:

“Ja ne bi to tako rekao. Bolid je dobar na aerodinamičkom polju i sve radi kako treba na polju motora a naša dva vozača su svetski šampioni. Uveren sam da će Kimi postići dobre rezultate.”

I Sebastian Vettel trenutno ne zna gde se njegov kolega tačno muči sa bolidom:

“Ne znam. Na testu smo obojica imali dobre rezultate i ja trenutno nemam odgovor na to pitanje, jer ne znam gde imam problema.”

Sa druge strane i Kimi Raikkonen je na kraju zadovoljan performansama bolida:

“Da budem iskren, dug je put pred nama. Trebao sam da od početka krenem sa boljim rezultatima, ali nisam. Izgleda da ima puno razloga, ali nismo uspeli da neke planove sprovedemo u Kini. Zadovoljan sam kako se bolid ponaša, lepo odgovara svim našim zahtevima. U Bahreinu sve je bilo kako treba ali ja sam imao loš prvi krug. Sada radimo na nekim detaljima ali generalno zadovoljan sam.”

(Diskusija)

Leave a Reply