Domenicali želi do leta jasno definisane nove motore za 2025.

U Formuli 1 će se od 2025. koristiti novi motori, ali niko još uvek ne zna kako bi oni trebalo da izgledaju.

2021. je poslednja prilika da proizvođači razvijaju trenutne motore, pošto su od 2022. bilo kakve promene zabranjene, sve do 2025. kada će na scenu stupiti novi agregati. Da podsetimo, kompletna priča o zamrzavanju razvoja se pojavila nakon što je Honda odlučila da se povuče iz sporta na kraju ove sezone, što je Red Bull ostavilo u podređenom položaju.

Od 2022. fokus proizvođača će biti na novim motorima, ali još nije poznato kada bi smo mogli da saznamo nešto detaljnije. Trenutno se samo špekuliše o tehničkim karakteristikama novih agregata, kao i o mogućem ulasku Volkswagena, Porschea ili Audija u Formulu 1.

Ukoliko Formula 1 želi da se još jedan veliki brend pridruži sportu, moraće brzo da donese odluku o motorima. Cilj je da se svakako zadrže postojeći proizvođači, ali i privuku novi.

“Cilj je da do leta definišemo sve. To svakako nije lak zadatak.  Želimo svež početak. Motori moraju da budu jeftiniji, treba da ostanu hibridni, da koriste održivu vrstu goriva i da ne dodaju dodatnu težinu bolidima. Proizvođačima mora da se dozvoli da rade sa novim tehnologijama koje će imati uticaja na budućnost pored automobila na električni pogon”, izjavio je Domenicali za Auto Motor und Sport.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar