Dmitry Mazepin možda uskoči i spase Renault

Renault Media Centre

Francuska kompanija primorana je da skrati svoje izdatke ali još nije poznato da li će se to odnositi i na Formula 1 tim.

Kako pišu pojedini mediji zbog pandemije korona virusa određeni timovi nalaze se u finansijskim problemima zbog čega su primorani da smanje troškove ili da otpuste određen broj radnika. Jedan od informacija koja kruži jeste da Renault mora da napravi rez od 2.2 milijarde dolara, odnosno da zatvori fabrike oko Francuske i možda odustane od svog F1 programa. Ipak, ova odluka se očekuje naredne nedelje.

Sa druge strane šef tima Cyril Abiteboul uveren je da oni neće odustati od najbržeg cirkusa, pre svega zbog činjenice da se šampionat odlučio da uvede pravilo o ograničenju budžeta.

“Motorsport ima jedinsvenu vrednost i doprinos. Zbog toga mi verujemo u to, pre svega zbog marketinga što na polju sporta tako i tehnologije. Tu je trkanje koje je dosta emotivno a Renault je takođe emocija. Zbog toga smo se odlučili da ostanemo ovde.” kazao je šef Renaulta.

Takođe, pominje se i mogućnost da u tim uđe i Dmitry Mazepin koji već godinama pokušava da se nađe u šampionatu, pa je tako pokušao da kupi Force Indiju koja je otišla u stečaj ali je tu bitku izgubio od Lawrenca Strolla. Kako prenosi La Gazzetta dello Sport u momentima kada Renault treba da da otkaze na oko 800 radnika svakako sada Formula 1 neće biti prioritet, ali novac od strane Mazepina može biti prelomna tačka. Rus bi možda mogao biti jedan od investitora, pa je tako on svestan Renaultove finansijske situacije i trenutno razmatra opcije. Njegov sin Nikita trenutno je vozač u Formuli 2.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *