Bottas uveren da će ostati u Mercedesu i 2020. godine

Mercedes Media Centre

Finski vozač izjavio je da veruje da može da ostane u timu u naredne dve godine.

Pored Bottasa trenutno konkurent za mesto u Merecdesu je i Esteban Ocon koji je u 2019. ostao bez trkačkog angažmana. Inače, Finac u Mercedesu je jedini vozač iz timova vodeće trojke koji u ovoj sezoni nije uspeo da pobedi na trci a u konkurenciji vozača ovu godinu završio je na 5. mestu. Iako je imao velike hedikepe u Šangaju i Bakuu, njegove vožnje u drugom delu postavile su pitanje o mogućem nastavku saradnje.

“Ljudi uvek govore o time, i naravno svaki vozač želi da napreduje tokom karijere kako bi iskoristio prilike koje su se ukazale.” kazao je Bottas. “Ali moj posao nije da brinem o tome, jer će me to samo povrediti. Imamo dobre odnose sa svima u timu, čak i sa Totom, sa kojim mogu da pričam o svemu bez skrivenih detalja. Ako uspem da ostvarim svoje ciljeve a takođe i ciljeve tima naredne godine, onda je to dobro. Ukoliko ne budem dovoljno dobar, i to je pošteno, zna se kako sistem funkcioniše.”

Finac se osvrnuo i na svoje performanse u prošloj sezoni i dodao da ukoliko želi da ostane u timu iz Štutgarta onda mora da podigne svoj nivo.

“Moram da pregledam sve šta sam radio ove sezone, svaki trkački vikend posebno. Ne mogu vam reći koje stvari trebam da popravim ali o tome razgovaraću sa timom. Odlučićemo koje će biti naši prioriteti, jer postoje puno stvari a mi moramo da odaberemo samo neke. To je moj plan za zimsku pauzu.”

(Diksusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar