Vesti

Bottas nije znao da se Andretti interesuje za Sauber

Valtteri Bottas

Finac, koji će naredne sezone voziti za tim iz Hinvila, nije znao za interesovanje Amerikanaca, ali priznaje da ne bi imao ništa protiv toga.

Bottas na kraju sezone napušta Mercedes i prelazi u Alfa Romeo Sauber, koji tek treba da potvrdi svog drugog vozača za 2022.

Iako tim ima osiguranu budućnost, poslednjih nedelja se dosta pisalo o interesovanju  Michaela Andrettija za kupovinu 80% Saubera.

Kimi Raikkonen i Valtteri Bottas
Kimi Raikkonen i Valtteri Bottas u Sočiju 2021.

„Iskreno, nisam znao da se vode pregovori i ne znam nikakve detalje ili kolike su šanse da se to ostvari“, izjavio je Bottas kada je upitan da li je znao nešto o Andrettijevom interesovanju kada je potpisivao ugovor.

„Siguran sam da će oni koji donose odluke napraviti najbolji mogući potez za tim. Ne mogu mnogo da kažem o vlasničkoj strukturi. To nije moj posao. Dokle god tim u svojim redovima ima prave ključne ljude, verujem da možemo da uradimo dobar posao i to je najvažnije za mene“, dodao je Bottas.

Michael Andretti
Michael Andretti

Od dogovora između Andrettija i Saubera po svemu sudeći na kraju neće biti ništa. Auto Motor und Sport je ranije preneo da najveći problem predstavlja bakarska garancija  od 250 miliona dolara i da je to pokolebalo grupu investitora pored Andrettija. Slične informacije je potom preneo i The Race i sve ukazuje na to da bar za sada ostajemo sa samo jednim američkim timom na gridu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar