Vesti

Auto Motor und Sport: Ništa od dogovora između Andrettija i Alfa Romea

Objava o preuzimanju se očekivala možda već ovog vikenda, ali izgleda da od toga neće biti ništa.

U padoku se već neko vreme priča o interesovanju Michaela Andrettija da uđe u Formulu 1 i to kupovinom 80% udela u ekipi Alfa Romeo.

Andretti je trebalo da uloži novac zajedno sa grupom investitora, a Andretti Autosport je u sredu na Twitteru objavio da će uskoro biti novih vesti na ovu temu. Međutim, od tada je sve postalo nekako tiho.

Michael Andretti
Michael Andretti

Prema pisanju nemačkog sajta Auto Motor und Sport, razlog za to je što je dogovor za sada propao. Oni su od svojih izvora dobili informacije da je dogovor stopiran i da se san američke legende motor sporta neće ispuniti.

Kao razlog ovakvog ishoda bi mogao da bude novac, ali ne Andrettijev, već onaj koji su trebali da ulože ostali investitori. Naime, čini se da su ih uplašili cena od 350 miliona dolara kao i bankarska garancija od dodatnih 250 miliona.

Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi, trka, VN Holandije 2021.

Ova garancija je neophodna kako bi se osiguralo učešće tima u šampionatu Formule 1 u narednih pet godina. Suma od 50 miliona po sezoni bi bila dovoljna da popuni rupe u budžetu u slučaju da se ne pojave još neki sponzori. Sauber se trenutno nalazi u vlasništvu porodice Rausing i oni ne žele da njihov tim bude predmet špekulacija i imaju nameru da mu obezbede budućnost u Formuli 1.

Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi
Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi, VN Bahreina 2021

Pored toga, tim Alfa Romea nije dobio nikakvo obaveštenje od svojih vlasnika da postoji namera da se tim proda. Auto Motor und Sport navodi da je to jasan znak da sa Andrettijem nije postignut nikakav dogovor.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar