Bolidi sa pogonom na sva četiri točka su budućnost Formule 1?

Sa dolaskom novih motora 2025. bi smo mogli da vidimo i uvođenje pogona na sva četiri točka.

Gilles Simon, bivši tehnički direktor FIA zadužen za motore, kaže da bi uvođenje pogona na sva četiri točka u Formuli 1 doprinelo održivosti sporta.

Održivost je jedan od glavnih ciljeva Formule 1 u narednoj deceniji. Za sada je odbijena ideja da bolidi u budućnosti budu u potpunosti na električni pogon, pa je sada fokus na efikasnosti. Jedan od načina optimalnog funkcionisanja sistema za prikupljanje energije je uvođenje pogona na sva četiri točka.

“Ova ideja bi mogla vrlo lako da se nađe na stolu. Automobil sa pogonom na četiri točka bi svakako bio efikasniji u pogledu prikupljanja energije, performansi i prolaska kroz krivine. Međutim, takav sistem ujedno dodaje i kompleksnost”, izjavio je Simon.

Svakako moramo da razmotrimo ovu ideju i da li je ona dobra za budućnost Formule 1. Moramo da mislimo i na to da ćemo imati drugačije bolide, jer će novi motori doneti i to od 2025. Još smo u ranoj fazi ovog programa. Širimo vidike i verujem da ćemo sa proizvođačima doći do najboljeg rešenja”, dodao je Simon.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar