Vesti

Binotto vidi pozitivan pomak napred u ovoj teškoj sezoni

Carlos Sainz i Charles Leclerc, VN Austrije 2021

Italijanski tim ove sezone ne uspeva da se uključi u bitku sa vodećima.

I ako je VN Austrije bila pozitivna za tim iz Maranela, tim i dalje vuče određene ožiljke posle trke za VN Francuske. Ferrari je za ovu sezonu spremio potpuno novi motor koji je svakako uneo živosti u bolid, ali to unapređenje svakako nije dovoljno.

Carlos Sainz i Mattia Binotto
Sainz i Binotto u garaži Ferrarija

“Znali smo da nam neke staze na papiru neće odgovarati. Tu nam je bilo potrebno puno brzine na pravcima, koja za nas nije još na potrebnom nivou.” kazao je Binotto za Motorsport-total.com.

“U Austriju smo došli gde nam je glavni fokus bio trkački tempo, kako bi izbegli situaciju koju smo imali na Pol Rikardu. Ali, mislim da nije bio odgovor koji smo tražili. Mislimo da je sve to bilo do samih staza.”

I pored teške sezone, šef Ferrarija zadovoljan je timskim duhom: “Način na koji smo vozili na trci je bio dobar, lepo smo čuvali gume i strategija je bila odlična. Tim raste sve više i više. Pokazali smo timski duh i sve smo to uspeli da prenesemo na stazu.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar