Binotto: Ceo koncept bolida je možda pogrešan

Mattia Binotto je priznao da bi ceo koncept Ferrarijevog bolida za 2019. mogao da bude uzrok nemogućnosti da se SF90 bori protiv Mercedesa ove sezone.

Nemački tim je u Barseloni  nastavio svoj zapanjujući niz u 2019. sa petom dvostrukom pobedom u nizu. Ferrari je u predsezoni važio za glavnog favorita, ali su srebrne strele pokazale znatno bolju formu na trkama

Ferrari jeste imao bolji tempo u Bahreinu i Bakuu, ali nije mogao da se domogne željenog rezultata usled mehaničkih kvarova i grešaka vozača.

Šef tima Mattia Binotto je već sada priznao da je njegovom timu možda potrebna velika promena.

“Sa naše strane, mislim da možemo naporno i dobro da radimo. Sezona je još uvek živa i nikada nećemo odustati. To je naš pristup. Ima mnogo toga da se nauči. Svakako smo razočarani zbog trke i zbog nastupa tokom celog vikenda. Nadali smo se da ćemo pružiti više. Mislim da smo doneli neke nadogradnje, kako aerodinamičke, tako i na polju motora, – i očekivali smo da ćemo nekako moći da se borimo, ali to nije bio slučaj. Nadogradnje dobro funkcionišu i mislim da je motor dovoljno snažan, ali svakako imamo neke slabosti u bolidu koje su iskočile u prvi plan ovog vikenda. Do nas je da pokušamo da shvatimo šta se dešava, da radimo i da procenimo situaciju kako bi se poboljšali u budućnosti. To samo može da nas ojača u budućnosti, to je konačna priča ovog vikenda“, izjavio je Binotto.

Sebastian Vettel je imao neuspeli pokušaj u prvoj krivini da se probije na čelo, dok je strategija Charlesa Leclerca, čini se, kočila svaki njegov pokušaj da se pomeri dalje od petog mesta. Međutim, Binotto ne veruje da je bilo moguće napasti Mercedes u Španiji.

“Gubimo puno u svakoj krivini, ne samo u poslednjem sektoru. Mislim da smo u svakoj krivini spori i imali smo dosta podupravljanja”, objasnio je. “To nije samo prijanjanje, to je više od toga. To je nešto što zaista treba da analiziramo i razumemo. Svaki prerani zaključak o ovoj trci će biti pogrešan zaključak“

“Potrebno je nekoliko dana da se zaista napravi odgovarajuća analiza. U pitanju su i balans i prijanjanje, pa možda čak i koncept celog bolida. Zato ne želim ništa da nagađam dok ne dobijemo jasan finalni odgovor“, dodao je Binotto.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar