Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Bernie Ecclestone napustio Formulu 1

Bernie Ecclestone izjavio je danas kako više nije prvi čovek F1 grupacije, te da je zamijenjen od strane čovjeka Liberty Media Chase Careya.

Ecclestone, koji je ima 86 godina kaže kako mu je ponuđena uloga “počasnog predsjednika” ali da ne zna tačno šta bi trebalo značiti. On je razumio kako će službena potvrda o ovoj vesti doći tek u utorak, uz prezentaciju i Rossa Brawn i Seana Bratches, koji će dobiti nove sportske i komercijalne uloge u ovom novom formatu najbržeg cirkusa.

“Ja sam smijenjen danas. Jednostavno sam otišao. To je sada i službeno. Više nisam predsjednik firme, i moj položaj je preuzet od strane Chase Carey. Moja nova funkcija je jedna od onih u američkom stilu. To je nešto kao počasni predsjednik. Dobio sam taj naslov sada, ali zaista ne znam šta to znači.”

Na pitanje o svojoj budućnosti, on je odgovorio:
“Moji dani u kancelariji će biti dosta mirniji od sada. Možda ću prisustovati ponekom gran pri vikendu u budućnosti. Imam još dovoljno prijatelja u F1 karavanu, i valjda imam toliko novca da sebi mogu priuštiti posjetu ponekom trkačkom vikendu,” rekao je Bernie.

Takođe, Ecclestone je dodao i kako ne očekuje da će zadržati svoje mjesto i službeno, na idućoj sednici FIA Svetskog Saveta Motor Sporta:

“Sumnjam” odgovorio je na pitanje da li će ostati uključen u dalji razvoj situacije. “Najprije moram o svemu razgovarati sa Jeanom Todtom.”

(Diskusija)

Leave a Reply