Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Liberty razmišlja da Ferrariju ukine bonus

Izgleda da novi vlasnici Formule 1 razmišljaju o nekim radikalnim promenama u ovoj sportu.

Prema podacima iz 2015. svih 11 timova Formule 1 zajedno su zaradila oko 900 miliona američkih dolara a one se dele po unapred utvrđenom sistemu. Na primer predposlednji Manor dobija najmanji deo kolača dok se najveća suma isplaćuje Ferrariju, koji je prema istim podacima iz te godine inkasirao 172 miliona dolara. Od toga, tim it Maranela dobija bonus od 80 miliona zbog velikih dostignuća koje je napravio u svojoj istoriji.

Prvi čovek Libertya, Greg Maffei, kazao je da oni ozbiljno razmišljaju da ukinu ovaj bonus italijskom timu, koji bi trebalo biti distribuirani ostalim timovima. Maffei veruje da bi na ovaj način Ferrari dobio prostor za druga sponzorstva kako bi nadoknadio gubitak.

“Da ste vi Ferrari, onda imate veliki markentiški potencijal. To će onda uticati na sve. Zbog toga mi razmišljamo kako da balansiramo ove isplate, kako bi sve bilo fer i korektno. Mislim da bilo u redu da napravimo novu platformu koja će pomoći svima.” kazao je Maffei.

Ferrari je pritom na svom kontu dobijao i dodatnih 30 miliona u zavisnosti na koliko trka pobedi na period od četiri godine, što mu takođe donosi dodatne prilive. Italijanskim tim je 2012. potpisao ugovor sa Berniem Ecclestonom o ostanku u šampionati do 2020. godine.

(Diskusija)

Leave a Reply