Vesti

Aston Martin: Nismo primili nikakve podatke od nekog drugog tima

Aston Martin Media Centre

Tim iz Silverstona je za ovu trku doneo novu specifikaciju bolida.

Aston Martin je za VN Španije doneo neke nove delove, pa tako njihov bok bolid u velikom meri podseća na ovaj koji se nalazi kod ovogodišnjeg Red Bulla. Sam gnev je više izazvan činjenicom da su 14 inženjera iz Milton Kinsa upravo prešla u Silverston pa Christian Horner i Helmut Marko veruju da je došlo do krađe intelektualne svojine.

I FIA se umešala u ovaj slučaj ali prema njima Aston Martin nije prekišio pravila ali će Red Bull zbog ovoga sprovesti unutrašnju istragu kako bi utvrdili da li je došlo do curenja podataka. U razgovoru za Sky Sport tehnički direktor Aston Martina Andrew Green domentovao je navode da su njihovi novozaposleni članovi iz Red Bulla uzeli upravo ove informacije kada su dolazili u Silverston.

“Mi apsolutno dematujemo da smo primili bilo kakvu informaciju od članova koji su bili zaposleni u Red Bullu a koji su počeli da rade sa nama. To je apsolutno zabranjeno. Mi to ne bih je nikada prihvatili. Njihove optužbe su neosnovane.” kazao je Green.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

Ostavi komentar