Tračevi i spekulacije

Andretti će u Ostinu pregovarati o preuzimanju Saubera?

Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi, VN Bahreina 2021

Michael Andretti želi da preuzme neki tim u Formuli 1, a čini se da su pregovori sa Sauberom prilično ozbiljni.

Još u avgustu se pojavila informacija da Andretti aktivno traži tim u Formuli 1 koji bi mogao da preuzme. Razgovori su navodno vođeni sa Haasom i Williamsom, ali je tim koji nosi ime Alfa Romeo trenutno najbolja opcija. Pregovori sa njima su u poodmakloj fazi i nova runda je zakazana tokom vikenda za VN Amerike u Ostinu.

Michael Andretti
Michael Andretti

Andretti je navodno obezbedio bar jedan deo neophodnih finansija preko svoje Andretti Acquisitions korporacije, koja je osnovana ove godine sa ciljem da prikupi 250 miliona dolara javnom ponudom svojih akcija.

Interesovanje za Formulom 1 u Americi raste, a to potvrđuje i dodavanje VN Majamija na kalendar, pa će se tao od sledeće godine voziti dve trke u ovoj zemlji.

Brojni američki sponzori su ušli u Formulu 1, McLaren uživa veliki uspeh kako u IndyCar seriji, tako i u Formuli 1 i trenutno su jedini tim koji se takmiči u oba šampionata.

VN Amerike 2017.
Start VN Amerike 2017.

Mnogi veruju da su upravo ovi pregovori odložili odluku tima o drugom vozaču za 2022.

Ipak, šef tima Frederic Vasseur kaže da nije obavešten o nikakvom preuzimanju pošto su oni koji pregovaraju iznad njega.

„Ne mogu da kažem ništa pošto o tome brinu ljudi na višim pozicijama. Ja sam izvršni direktor i šef tima. Ja ne vodim takve pregovore. Imali smo mnogo glasina u poslednje vreme i to pitanje je za deoničare. Ono što mogu da kažem je da mi stvarno ne žurimo sa objavljivanjem imena drugog vozača. Imamo nekoliko opcija na stolu i želimo da dobro razmislimo pre donošenja odluke“, izjavio je Vasseur.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar