Tračevi i špekulacije

AMuS: Mercedes u problemu, Bottasov motor iz Monce je neupotrebljiv

auto-motor-und-sport.de

Nemački proizvođač agregata izgleda da ima određene probleme.

Mercedes je rešio da na VN Italije Valtteriju Bottasu stavi novu pogonsku jedinicu, pa je tako Finac u glavnoj trci morao da krene sa poslednjeg mesta. Već na VN Rusije tim se na iznenađenje svih opet odlučio da Bottasu zameni već postojeći agregat kojeg je stavio na prošloj trci, što je svakako unelo dosta sumnje u pouzdanost ovih agregata.

Sa druge strane, Toto Wolff je u svojim izjavama nije precizno davao zbog čega tim izbegava da Hamiltonu promeni motor, ali izgleda da Mercedes nije želeo da montira novoizgrađene motore pre svega zbog čudnih podataka koji su se javljali kod Bottasa i njhovih klijenata. Na kraju, nemački tim je Hamiltonu za VN Turske odlučio da stavi samo novu jedinicu za sagorevanje, zbog čega je Britanac dobio kaznu od pomeranja za deset mesta.

Mercedesu nije prvi put da ima probleme sa agregatima. Prisetimo se 2020. godine kada su posle zimskih testova imali ogromih problema sa svojim pogonskom jedinicom, za koju nisu bili sigurni da li će završiti trku u Australiji, ali je zbog panedmije korona virusa otkazan prvi deo sezone, što je dalo dodatno vreme timu da reši svoje probleme.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply