Trke i testiranja

Red Bull: Verstappenov bolid se juče ponašao dosta čudno

Dan Mullan/Getty Images/redbullcontentpool.com

VN Turske

Helmut Marko nije zadovoljan pozicijom u kojoj se tim nalazi posle prvih treninga na VN Turske.

Izgleda da je Red Bull u Istanbulu imao jednu neprospavanu noć, jer je tim morao naporno da radi kako bi rešio probleme koji su imali posle prvih treninga na VN Tusrke. Naime, tim iz Milton Kinsa nije očekivao da će sama staza imati ovoliku količinu prijanjanja, što je za njih bila jedna vrsta iznenađenja.

“Verstappenov bolid se dosta čudno ponašao. Perezov takođe, ali ne toliko kao kod Maxa.” kazao je savetnik u Red Bullu Helmut Marko.

Bolidi ovog tima su svakako imali problema sa balansom, pa tako nisu uspeli da pariraju vozačima Mercedesa što u kvalifikacionom tako i simulaciji trkačkog tempa.

“Moramo da kažemo da smo bili sporiji od Mercedesa. Bolid jednostano ne skreće onako kako želimo a imamo i problema sa zadnjim kočnicama. Uveren sam da ćemo rešiti ove probleme.” dodao je Austrijanac.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar