Please assign a menu to the primary menu location under menu

Tračevi i spekulacije

AMuS: Honda je poslala ponudu Red Bullu

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Kako ovaj list navodi japanski proizvođač pokazao je interesovanje za povratak u šampionat.

Red Bull i Honda su pre neki dan objavili da će nastaviti svoju tehničku saradnju na polju agregata i tako pomoći u proizvodnji i servisiranju pogonskih jedinica sve do 2025. Pored ovog dogovora Auto Moto und Sport navodi da je bilo i nagoveštaja da je japanski proizvođač želeo da bude i glavni sponzor tima kao i da je postojala indicija da su se i oni borili da kupe akcije tima iz Milton Kinsa.

Ipak, izgleda da je Red Bull već sve dogovorio sa Porscheom po pitanju dalje saradnje, gde bi Nemci možda otkupili 50% akcija tima, ali se za sve ovo čeka odobrenje propisa o agregatima za 2026. godinu. Ovo konačno usvajanje pravilnika je nekoliko puta odlagano a Michael Schmidt piše da je upravo ovaj momenat Honda želela da iskoristi.

“Honda je poslala ponudu Red Bullu za 2026. a čuo sam da ona nije bila neprivlačna. Ali, oni su videli da je Porsche započeo planove sa njima. Mislim da neki ljudi iz Red Bulla veruju da je informacija o kupovini akcija tima od strane Porschea namerno puštena.” kazao je novinar ovog magazina.

Izgleda da je Red Bull ovoga puta rekao ne Hondi, jer je Christian Horner već izjavio kako već započeta rana tranzicija sa Porscheom. Po najnovijim informacijama do koje je Schmidt došao Red Bull je predložio saradnju Honde i AlphaTaurija, ali su Japanci to odbili. Sa druge strane tim iz Milton Kinsa ima velika očekivanja od zajedničkog rada sa nemačkom kompanijom.

“Znam neke ljude koje rade sa motorima i oni su mi rekli da nikako ne podcenimo Porsche. Oni imaju puno znanja, posebno na polju jedinice za sagorevanje.” napisao je Michael Schmidt.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply