Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Alonso: Možda sam bio previše optimističan kada sam se vratio u McLaren

Španac je uveren da će McLaren-Honda pobeđivati u budućnosti, ali priznaje da će možda imao prevelika nadanja kada se vratio u ekipu iz Wokinga.

Alonso je 2015. došao u tim sa očekivanjem da će se on i Button boriti za podijume. Ipak, svima je vrlo brzo postalo jasno da od toga nema ništa nakon što je Honda proizvela katastrofalnu pogonsku jedinicu koja je bila i nepouzdana i preslaba. Tim je osvojio svega 28 bodova i završio je šampionat na pretposlednjem mestu.

„Poverenje je tu od početka, ali u nekim trenucima prošle godine smo se jednostavno samo nadali. Možda smo se i previše nadali. Jednostavno želite da vidite rezultat i sada su po prvi put svi u timu uzbuđeni i dovoljno motivisani da se nađu na prvoj trci sledeće sezone već sada. To je dobar osećaj. Siguran sam u ono što radimo. Treba nam napredak jer konstantno imamo veru u ovaj projekat i ovaj tim će pre ili kasnije sigurno ponovo pobeđivati. Već sada se nosimo sa nekim timovima koje smo samo sanjali da možemo da sustignemo do pre par meseci. To je potrebno ekipi jer onda svi vide napredak i automatski su motivisaniji da načine sledeći korak“, izjavio je Alonso.

(Diskusija)

Leave a Reply