ZVANIČNO: Red Bull i Honda se dogovorili oko motora

Helmut Marko je danas potvrdio da je Red Bull postigao dogovor sa Hondom oko preuzimanja motora nakon 2021.

Japanski proizvođač napušta Formulu 1 nakon 2021. a Red Bull je nakon dužih pregovora postigao sporazum sa Hondom, prema kojem će Austrijski tim preuzeti Hondine motore i tehnologiju na kraju godine. Problem je u tome što Red Bull nema kapacitet za dalji razvoj motora, pa je potpuno zamrzavanje razvoja motora jedan od uslova da ovaj sporazum bude validan. Sada se čeka odobrenje FIA, ali i saglasnost ostalih proizvođača da se razvoj motora zaustavi do do 2025. ili 2026.

Helmut Marko je rekao da će FIA verovatno sledeće nedelje razjasniti situaciju i apelovao na ostale timove da imaju razumevanje.

„To bi bila sasvim razumna odluka za Formulu 1. Između nas i Honde je sve rešeno. Međutim, ne možemo imati dogovor, ako ne dobijemo pisanu potvrdu FIA da se razvoj motora zaustavlja od 2022.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar