Trke i testiranja

Wolff: Ferrari je sebe pobedio još u petak

Šef Mercedesa smatra da Ferrari na trci nije imao izbora kada su gume u pitanju jer su u petak potrošili jedan set srednje-tvrdih guma više od svojih rivala.

Mercedes je ponovo imao sjajnu trku u kojoj su se borili u samom vrhu. Rezultat je novi dupli podijum, a Wolff smatra da je Hamilton mogao i do pobede da nije imao problem sa DRS-om na kvalifikacijama.

On se pored performansi svog tima osvrnuo i na Ferrarijev debakl sa gumama na današnjoj trci.

Charles Leclerc i George Russell
Charles Leclerc i George Russell u duelu za prvo mesto na VN Mađarske

„Mislim da nisu imali drugu opciju nego da montiraju tvrde gume. Imali su na raspolaganju samo tvrde i meke gume, a bilo je prerano za meke. Grešku su napravili još u petak ili subotu kada su odlučili da ne prenesu još jedan set srednje-tvrdih guma“, izjavio je Wolff.

Ovaj gaf je pomogao Mercedesu da se probije ispred oba Ferrarija. Posebno impresivan je bio Hamiltonov tempo za kog Wolff smatra da je mogao do pobede da je imao bolje kvalifikacije.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton na trci za VN Mađarske 2022.

„George je imao sjajne kvalifikacije i trku, ali je konstantno bio u toj borbi gde prosto trošite gume više nego što treba. Ali Lewis je onda od jednom živnuo. Bio je u senci dobar deo trke, a onda je od jednom bio brži od lidera. Mislim da bi se borio za pobedu da juče nismo imali problem sa DRS-om“, izjavio je Wolff.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

Ostavi komentar