Trke i testiranja

Horner: Znali smo da postoji šansa čim smo videli Leclerca na tvrdim gumama

Horner nije hteo da priča o Ferrarijevoj strategiji, ali je naglasio koliko je njegov tim dobar u donošenju odluka.

Ferrari i Red Bull su ove sezone veoma izjednačeni po performansama, ali italijanski tim u poslednje vreme pravi mnogo grešaka i prosipa dragocene bodove.

Trka se za Charlesa Leclerca raspala kada je Ferrari odlučio da ga prebaci na tvrde gume, a Horner kaže da je njegov tim razmišljao da startuje na ovoj gumi, ali je odluka promenjena u poslednjem trenutku zbog vremenskih prilika.

Max Verstappen
Max Verstappen slavi pobedu u Mađarskoj sa svojim mehaničarima

„Mogu da se fokusiram samo na naše performanse i mislim da smo danas obavili odličan posao. Promenili smo strategiju kada su bolidi već bili na gridu. Oba naša vozača su se mučila ma nekim na putu ka gridu, a hteli smo da startujemo na tvrdim. Na kraju je meka guma izdržala više nego što smo očekivali. U tom trenutku smo odlučili da se prebacimo na strategiju sa dve promene guma. Ključni trenutak je bio kada smo videli da Leclerc prelazi na tvrde gume i tada smo pomislili da imamo šanse za pobedu. Imamo odličan tim stratega ovde i u Milton Kinsu, a pit-stopovi su bili sjajni“, izjavio je Horner.

Max Verstappen
Max Verstappen ispred Sergia Pereza na VN Mađarske 2022.

Max Verstappen i Red Bull imaju veliku prednost u šampionatu na devet trka pre kraja, ali Horner ne želi da se njegov tim opušta.

„Istina je da imamo lepu prednost, ali ima još dosta da se vozi. Imali smo problema sa bolidom danas i mogli smo da ne završimo trku. Isto tako, problem koji smo doživeli juče je mogao da nas zadesi danas da se nije manifestovao u kvalifikacijama. Ferrari je brz, a i Mercedes postaje sve jači“, zaključio je Horner.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar