Wolff: Čeka nas jedna teška odluka tokom ove sezone

Šef ekipe Mercedes smatra da popuštanje u 2021. radi fokusa na bolidu za 2022. nije opcija za Mercedes.

Čini se da će borba za titulu ove godine biti neizvesna, s obzirom da je Red Bull konačno konkurentan od početka sezone.

Ova godina je pored svega i poslednja sa trenutnim tehničkim pravilnikom. Od sledeće sezone ćemo imati potpuno nov koncept bolida i timovi će morati da ih razvijaju od nule.

Takva situacija omogućava nekim timovima da ranije prebace sav fokus na razvoj tih novih bolida, dok oni koji se bore za titulu moraju da nastave sa razvojem ovogodišnje mašine do samog kraja, što im oduzima vreme koje bi inače mogli da posvete budućem projektu.

Da je Mercedes i ove godine dominanta, oni bi sebi mogli da priušte da malo uspore razvoj ovogodišnjeg bolida i fokusiraju se na 2022. To međutim nije slučaj.

Zbog toga, Wolff mora da balansira resurse. Mercedes ne može sebi da priušti da u 2022. uđe sa zaostatkom, ali isto tako ne sme da popušta u borbi za titulu ove godine.

“Svi će ove godine morati da balansiraju između 2021. i 2022. Ne možete da dopustite da novu eru započnete sa zaostatkom jer je to onda posle jako teško nadoknaditi. Nas svakako očekuju neke teške odluke ove godine i konstantno ih evaluiramo”, izjavio je Wolff.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar