Tračevi i spekulacije

VN Španije seli se iz Barselone u Madrid?

Nije tajna da glavni gard Španije želi trku u šampionatu.

Kako prenosi španska Marca, VN Španije mogla bi da promeni lokaciju i da se iz Barselone preseli u Madrid. Prema ovim navodima trka bi se održana na stazi Jarama koja bi se za ove potrebe potpuno sredila i nadogradila, jer su vlasnici ovog objekta inspirisani pričom koja se desila u Holandiji sa Zandvortom.

Tako bi Jarama mogla da bude novi dom najbržeg cirkusa i to već od 2026. jer godinu dana ranije ističe ugovor između FOM-a i staze Katalunja. Marca dodaje da su se tokom VN Belgije susreli vlasnik ove staze, vodeći ljudi autonomne zajednice Madrida i organizatori Formule 1 i složili se da je jedan od ciljeva da trka 2026. pređe na Jaramu.

Poslednji put staza pored Madrida je 1981. bila domaćin najbržem cirkusu a jasno je da je potreba rekonstrukcija jer je njena konfiguracija preuska za moderno trkanje.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

Ostavi komentar