Ažurirano: Sudbina VN Australije biće poznata ove nedelje?

autocar.co.uk

Prema kalendaru ova trka trebalo bi da otvori šampionat u 2021.

Ažururano 11.01.2021.

Organizatori trke rade na tome da se ovaj događaj odloži za kraj 2021. Sada, kako prenosi portal Speedcafe.com organizatori VN Australije su u saopštenju izdato za ovaj mediji izjavili da će sudbina trke biti poznata do kraja nedelje.

“Organizatori VN Australije nastavljaju blisko sa sarađuju sa vlastima u državi Viktorija i Formulom 1 o uslovima održavanja trke i kao i ostajanja ovog događaja u kalendaru u 2021. Ostali detalji biće objavljeni posle završnih pregovorima koje će sve strane imati tokom ove nedelje.” pisao je u saopštenju organizatora za Speedcafe.com.


Ažurirano 05.01.2021.


Kako već danima pojedini mediji najavljuju odlaganje trke na Albert Parku, vlasti u ovoj zemlji demnatuju da je trka otkazana. Posle haotične sezone u 2020. organizatori šampionata imaju želju da ove godine kalendar bude vraćen u normalno stanje, ali logistika i dalje predstavlja veliki problem. Zbog toga odlaganje trke se uzimalo u razmatranje.

Lisa Neville, ministar Australije koja je zadužena za hitna pitanja u državi Melburn demantovala je ove navode.

“Mi smo i dalje u razgovorima sa Organizatorima VN Australije. Javno zadvlje je takođe važan faktor. Kako će ljudi reagovati na karantin je takođe problem. Upravo ovi razgovori odlučiće da li će se trka održati i čim postignemo dogovor sa organizatorima i Formulom 1 imaćemo više toga da kažemo. Do sada nije doneta odluka o otkazivanju trke ili o bilo čemu drugome vezano za VN Australije.” kazala je Neville za Motorsport.com


Raniji tekst:

VN Australije je prošle godine takođe tradicionalno trebala da otvori šampionat Formule 1, ali je zbog nadolazeće pandemije korona virusa ona u poslednji čast otkazana. Od tada kompletan kalendar je izmenjen, ali po novom rasporedu trka za 2021. Albert Park ponovo bi trebalo da bude prvi domaćin karavana.

Sada, kako prenosi Michael Schmidt novinar Auto, Motor und Sport, organizatori se razmišljaju da li da organizuju trku.

“U ovom monetu je veoma teško ući u Australiju a koliko sam ja čuo Melburn je već zatražio novi datum za organizovanje trke, pa bi tako sezona trebala da počne u Bahreinu.” kazao je Schmidt.

Jedan od razloga za ovaku odluku mogao bi da budu troškovi organizacije, jer je Albert Park ulična staza i potrebno je tri nedelje kako bi se ona formirala, da bi se na kraju otkazala trka kao što je to bio slučaj prošle godine.

Prema najnovijim informacijama Auto, Motor und Sporta trka za VN Australije neće otvoriti šampionat a RaceFans.net pišu kako će trka biti odložena za drugi deo sezone. Ovaj britanski portal prenosi kako celokupno osoblje mora biti u karantinu dve nedelje po dolasku ili da bude kreiran balon kao što je to bio slučaj u Abu Dabiju.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar