Mercedes priznao da nije imao potpuno spreman motor za VN Australije

Steve Etherington/Merecdes F1 AMG Team

Andy Cowell kazao je da je odlaganje sezone zbog pandemije korona virusa došlo u pravom trenutku za njegov tim.

VN Australije prošle sezone trebala je da otvori trkačku 2020. godinu, ali zbog problema sa virusom početak sezone pomeren je nekoliko sati pre prvog treninga. Zbog toga, FIA je izdala naredbu o zatvaranju fabrika na 63 dana dok je su proizvođači motora svoje labaritorije držali pod katancem 49 dana.

Sada, bivši šef Mercedesovog odelenja za razvoj agregata Andy Cowell kazao je da je ovo odlaganje bilo od izuzetne važnosti za Mercedes, jer su tokom testiranja primećeni određeni nedostaci i problemi koji bi svakao bili prisutni na VN Australije.

“Da budem iskren, odlaganje je došlo u pravo vreme.” kazao je on za Motorsport.com. “Mi smo tada imali ozbiljnih problema sa motorom pre start sezone.”

Ovo odlaganje pomoglo je timu da reši svoje nedostake, pa su na kraju opet uspeli da osvoje obe šampionske titule.

“Naše odelenje za razvoj motora otkrilo je ove probleme i tada smo još uvek tragali za rešenjem.” kazao je glavni dizajner motora John Owen. “Doslovno, trebao nam je još jedan dan, ali mi ga nismo imali jer smo morali da se spremimo za transport u Australiju. Ipak, početak sezone je bio odložen. Malo kasnije, naše odelenje je uspelo da reši najveći problem. Ipak, sve je to moglo da bude mnogo gore da je sezone počela po probitnom rasporedu. Imali smo sreće. Već na VN Austrije doneli smo novu specifikaciju agregata koja je imala poboljšanja vezano za pouzdanost agregata.”

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar