Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Vettel najbrži na trećem treningu u Kini

Vozači Ferrarija su na trećem treningu imali najbolja vremena, a najbliži pratioci su im bili vozači Mercedesa.

Timove je u Kini na trećem treningu dočekalo potpuno drugačije vreme nego juče. Staza je bila suva i na samom početku se logično odmah napravila gužva.

Vremena su brzo padala na početku sesije, a timovi su uglavnom koristili različite komponente guma sa svakim vozačem kako bi prikupili što više informacija.

Najbolje vreme u početku je imao Ricciardo i ono je iznosilo 1m37.411. Australijanac je nešto kasnije popravio svoje vreme za još osam desetinki, a iza njega su u poretku u tom trenutku bili Perez, Vandoorne i Stroll.

Prvi pravi brzi krug od vodećih je vozio Raikkonen koji je na super-mekim gumama vozio 1m34.519s, ali je onda Vettel ostvario vreme od 1m33.336s i suvereno došao do prve pozicije.

Iza njih su Massa i Verstapen imali identična vremena, ali je njihov zaostatak bio 1,7 sekundi.

Vozači Mercedesa su razdvojili Ferrarije, ali su Hamilton i Bottas imali 7 i 9 desetinki zaostatka za Vettelom. Odmah nakon njih je vreme popravio Raikkonen koji se u drugom pokušaju timskom kolegi približio na samo pola desetinke.

Mercedesi su u drugom pokušaju znatno popravili vremena, ali su ostali iza dvojca Ferrarija sa tri i pet desetinki zaostatka.

Iza njih je najbliži ostao Massa, dok su se iza Brazilca plasirali Verstappen, Ricciardo, Stroll, Palmer i Sainz.

 

(Diskusija)

Leave a Reply