Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Vettel najbrži na trećem treningu u Australiji

Vozač Ferrarija postavio je najbrže vreme pred početak kvalifikacija.

Vest koja je sve zatekla pred početak trećeg treninga, jeste da će Antionio Giovinazzi zameniti Pascala Wehrleina koji zbog povrede vrata neće moći da vozi u nastavku vikenda u Australiji. Pred početak sesije vremenski uslovi bili su promenljivi, jer je kiša počela da prska.

Posle serije instalacionih krugova, prvo mereno vreme postavio je Daniel Ricciardo od 1m25.589s, ali su se ubrzo ispred njega našli dvojac Ferrarija koji je predvodio Sebastian Vettel krugom od 1m24.308s. Raikkonen je zbog problema sa zadnjim levim pneumatikom na čas zastao pored staze ali se ubrzo vratio do svojih mehaničara. Sa druge strane, Vettel je ubrzao ritam i tako zabeležio vreme od 1m23.989s. Iza Nemca našao se Bottas dok je na trećem mestu bio Raikkonen a svi vozači su do tada koristili super meke gume, osim Vettela koji je upotebio ultra meki pneumatik. Na polovini sesije Lewis Hamilton zabeležio je svoj krug na takođe super mekoj kompnenti i ostavio drugo mesto sa oko 6 desetinke zaostatka.

Stoffel Vandoorne je imao malo izletanje sa staze, kada je proširio putanju preko šljunka na 13. krivini u trenucima kada je Kimi Raikkonen zabeležio vreme o 1m23.988s na ultra mekim gumama, što je bilo za 1 hiljaditinku brže od vremena njegovog timskog kolege. Ipak, Nemac u Ferrariju odmah odgovorio, pa je tako već u sledećem momentu ostavrio krug koji je za 6 desetinki bio bolji – 1m23.380s. Vozači Mercedesa nisu uspeli da pariraju italijanskom timu, pa su tako zaostajali za oko pola sekunde.

Na 10 minuta do kraja sesije crvenu zastavu izazvao je Lance Stroll koji je na izlasku iz 10 krivine udario u zid. Zbog vemena koje je trebalo da se ukloni bolid Williamsa, sesija nije nasjtavljena, što je označilo i kraj trećeg treninga.

(Diskusija)

Leave a Reply