Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Vettel najbolji na prvom treningu

Nemac je na otvaranju vikenda u Bahreinu zabeležio najbolje vreme.

Na samom početku treninga se stvorila gužva na stazi pošto su timovi vozili instalacione krugove, dok su McLaren i Red Bull sprovodili aerodinamička merenja.

Prvo vreme dana je odmah postavio Daniel Ricciardo i ono je iznosilo 1m1m38.985s. Malo nakon njega su se na stazu vratili i Mercedesi. Bottas je u svojim krugovima pravio dosta grešaka, zbog kojih je gubio dosta vremena,, ali je na kraju nekako uspeo da se probije na čelo poretka. Hamilton je međutim brzo odgovorio i sa vremenom 1m38.112s preuzeo prvo mesto.

Prava akcija na stazi je počela nakon pola sata kada se staza malo pročistila od peska. U tim trenucima se i Vettel vratio na stazu i u prvom merenom krugu zabeležio drugo vreme, dve desetinke lošije od Hamiltonovog.

Carlos Sainz je potom zahvaljujući mekim gumama zabeležio novo najbolje vreme od 1m36.079s, a ubrzo nakon toga se na istoj komponenti na stazu vratio Bottas. Finac je odmah nanizao najbolja vremena po sektorima i zabeležio je krug 1m35.002s.

Hamilton je potom postavio za još tri desetinke bolje vreme od Bottasa vratio se na vrh. Sa druge strane, Raikkonen je nakon nekoliko krugova morao da završi sesiju pošto je njegov Ferrari počeo da se dimi na zadnjem pravcu.

Nakon tog incidenta je došlo do kraćeg zatišja na stazi, a potom su svi koji su se vraćali na stazu uglavnom koristili meke gume. Prvo je Stroll zabeležio novo najbolje vreme,  ali su ga onda nadmašili Massa i Perez. Meksikanac je držao prvo mesto sa vremenom 1m34.095s, dok su vozači Williamsa zaostajali dve desetinke.

Vettel se po prvi put na mekim gumama pojavio pola sata pre kraja sesije i postavio je vreme 1m32.697s koje je u tom trenutku bilo ubedljivo najbolje. Razlog tome je bila evolucija staze koja se znatno ubrzala u drugoj polovini sesije. Iza njega su u tim trenucima bili Ricciardo i Verstappen sa četiri i devet desetinki zaostatka.

Do kraja sesije su svi testirali izdržljivost guma tako da pomeranja u plasmanu nije bilo. Vettel je ostao najbrži ispred Ricciarda, Verstappena, Pereza, Masse, Strolla, Ocona, Alonsa, Grosjeana i Hamiltona.

 

(Diskusija)

Leave a Reply