Vettel: Mislim da vozači dosta manipulišu sa vremenom kada je na stazi VSC

Ferrari Media Centre

Ferrarijev as kazao je da trenutni sistem virtuelnog sigurnosnog automobila ima određene rupe.

Tokom VN Španije kada je na stazi zbog udesa uvedno stanje virtuelnog sigurnosnog automobila, Sebastian Vettel otišao je na svoju drugu zamenu pneumatika i tako trku posle toga završio na četvrtom mestu. Nemac je posle trke izjavio da ovaj sistem za usporavanje ima određenih mana, pa su tako po njemu određeni vozači mogli da idu brže nego što je dozvoljeno.

“Mislim da je za sve nas isto, FIA nam je obezbedila sistem koji nas tera da pratimo određeno vreme, svi mi moramo da dignemo nogu sa gasa, ali već vidim da su svi pronašli način kako da idu brže poštujući vreme ali su ostvarivali prednost na stazi. Tako da verujem da moramo pronaći novi sistem koji nema ovu manu, jer smo svi primorani da idemo nekim smešnim putanjama i svi to znamo da nije tajna. Organizacija po ovom pitanju mora da bude bolja jer moramo da imamo program koji nema neće dozvoljavati da profitiramo iz ove situacije.” kazao je Sebastian Vettel.

Na ovu temu svoj odgovor je dao i direktor trka Charlie Whiting, koji je izjavio da je ovaj sistem perfektno kalibriran i umeren.

“Ne znam o čemu iskreno priča. svaki vozač u ECU ima mapu koja je za 30% sporija od pravog kruga. Vozači moraju da poštuju to vreme. Merenja se vrše na svakih 50 metara i vozač dobija razliku.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar