Trke i testiranja

Verstappen: Nisam ljut na Hamiltona zbog prošlogodišnjeg udesa

Mercedes AMG F1/Jiri Krenek

Vozač Red Bulla i Mercedesa imali su incident na Kops krivini.

Lewis Hamilton i Max Verstappen sudarili su se tokom prvog kruga na Kops krivini, gde je posle toga Holanđanin završio u ogradi i pretrpeo udarac jačine od 51G. Zbog toga vozač Red Bulla je prevežen u bolnicu dok je Britanac dobio kaznu stajanja od deset sekundi ali je i pored toga na kraju uspeo da pobedi. Ovaj incident samo je rasplamsao odonose između ova dva tima koji su bili napeti do samog kraja.

Verstappen je u razgovoru za GP Racing kazao da ima dobar osećaj o povrtaku na Silverston i da nema ljutnji zbog svega šta se dešavalo prošle sezone.

“Naravno, nije bilo lepo, ali volim ovu stazu.” kazao je on. “Volim da dođem ovde. Ovde je lepa atmosfera oko Formule 1 a nama je omogućemo da budemo dosta brzi. Tako da nemam teška osećanja. Razmišljam dosta lako, pa sam sve te stvari stavio po strani. Kažem, nije bilo prijatno to što se desilo ali na kraju dana izborio sam se sa tim. Udarac nije bio prijatan, ali još jednom ću pokušati da pobedim ovde.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar