Vesti

FIA dala dozvolu da se oprobaju izmene u kvalifikacijama

twitter.com/pirellisport

Naredne sezone na dva trkačka vikenda imaćemo određene promene kada je u pitanju borba za pozicije.

U cilju sastavljanja novog pravilnika, FIA je rešila da na dva trkačka vikenda u 2023. uradi probu izmena na kvalifikacijama. Zbog toga vladajuće telo rešilo je ove godine da testira smanjenje broja setova pneumatika po vozaču sa 13 na 11. Ova proba biće prenešena naredne sezone na dva trkačka vikenda sa namerom da se proceni da li će ona uticati na vozače i njihove performanse a sve sa ciljem boljeg iskorićenja pneumatika u budućnosti.

Tako je FIA rešila da odobri probu testiranja upotrebe guma na dva trkačka vikenda tokom 2023. gde će se u Q1 koristiti samo tvrdi, u Q2 samo medijum i u Q3 samo meki pneumatici. Na ovim događajima vozači će dobiti drugačije setove pneumatika, pa umesto osam imaće na raspolaganju četiri seta mekih, dok će za medijum i tvrde dobiti povećanje za jedan set u odnosu na ranije predviđenu brojku.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar