Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Verstappen najbrži u promenjivim uslovima u Barseloni

Max Verstappen

Jedini reprezentativni period na trećem treningu je bio na samom početku kada smo imali potpuno suvu stazu.

Na početku smo videli dosta akcije što nije baš karakteristično za treći trening, a razlog za to je bila kiša koja ke kružila oko staze i pretila da u svakom trenutku zahvati stazu.

Svi su koristili meke gume, a Verstappen je sa 1m13.664s odmah zauzeo prvu poziciju, četvrt sekunde ispred timskog kolege Pereza, dok je Hamilton bio još toliko iza Meksikanca.

Međutim, nakon samo deset minuta smo imali crvenu zastavu pošto je Sargeant izleteo u poslednjoj krivini i završio u zidu.

U tim trenucima je počela i da sipi kiša u pit-lejnu i na kraju kruga, a prekid je potrajao nešto manje od deset minuta. Ipak, iako staza nije bila mokra, niko od vozača nije požurio na stazu.

Prvi čovek na stazi nakon pauze je bio Norris tek pola sata pre kraja sesije i on je bio na gumama za promenjive uslove. On je ipak odradio samo instalacioni krug, a do sledećeg perioda sa. Opisima na stazi smo čekali još deset minuta. Tada su vozači Ferrarija izašli i vozili brze krugove, a nakon toga su se i ostali ohrabrili da se vrate na stazu.

Vremena su u tom periodu bila između 1m24s i 1m26s, a u poslednjim trenucima treninga smo videli Norrisa na mekim gumama i imao je par sekundi od ostalih, ali je i dalje bio dosta sporiji od vremena sa početka treninga.

Do kraja su svi prešli na slikove, a staza je bila dovoljno prosušena i da direkcija trke ponovo dozvoli korišćenje DRS-a.

Vremena su rapidno padala u tim trenucima, ali nije bilo dovoljno vremena da se ugroze krugovi postavljeni na početku sesije.

Tako je Verstappen ostao najbrži ispred Pereza i Hamiltona, Sainz je bio četvrti, Alonso peti, Russell šesti, Leclerc sedmi, Bottas osmi, Tsunoda deveti,a Norris deseti.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply