Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Verstappen najbrži na veoma kratkom prvom treningu

Prva sesija na stazi u Šangaju bila je dosta isprekidana zbog loših vremenskih uslova.

Prvi trening u Kini počeo je pod promenljivim vremenskim uslovima, odnosno gde kiša nije padala ali je površina staze bila natopljena vodom.

Prvi na stazi izašli su Kevin Magnussen i Felipe Massa koji su montirali kišne pneumatike. Ipak, posle samo 6 minuta od početka treninga sesija je prekinuta zbog loših vremenskih uslova, jer helikopter nije mogao da poleti. Pauza je trajala oko 45 minuta kada su sudije izdale naredbu da trening može da se nastavi.

Na stazu prvi se ponovo pojavio Kevin Magnussen koji je koristio intermidijat gume i koji se odmah posle nekoliko krivina okrenuo na pisti. Posle uvodnih nekoliko minuta najbolje vreme imao je Romain Grosjean koji je stazu u Šangaju obišao za 1m53.664s. Več posle 15 minuta na stazu izbačene žute zastave jer se Nico Huleknebrg zarobio u šljunku i nije mogao da se vrati u trkački ritam.

Ipak, vremenski uslovi opet su nisu bili na bezbednosnom nivou, pa je tako ponovo izbačena crvena zastava zbog nemogućnosti poletanja helikoptera. Do tog momenta nabrže vreme postavio je Max Versappen 1m50.491s.

(Diskusija)

Leave a Reply