Trke i testiranja

Turska je ponovo u igri za mesto na ovogodišnjem kalendaru

Staza u Istanbulu bi mogla da posluži kao zamena za nedavno otkazanu VN Singapura.

Formula 1 je želela da se vrati normalnom kalendaru u 2021, ali to svakako neće biti lako. Prvi čovek Formule 1 Stefano Domenicali je rekao da je planiranje komplikovanije nego prošle godine pošto se propisi oko putovanja i obaveznih karantina konstantno menjaju.

Prvo je otkazana VN Kanade i njeno mesto je u tom trenutku zauzela VN Turske. Međutim, propisi su se promenili, pa je i ona otpala sa kalendara, a spas je pronađen u još jednoj trci na Red Bull Ringu.

Tokom vikenda u Azerbejdžanu je stigla vest da je otkazana i VN Singapura, a Turska se ponovo vraća kao moguća zamena.

VN Singapura je trebalo da bude na programu 3. oktorbra i logistički bi Turska tu mogla da se uklopi, pošto bi se vozila između VN Rusije i VN Japana.

Međutim, Auto Motor und Sport javlja da postoji bojazan i da se VN Japana ne održi. Isto važi i za letnje Olimpijske igre u toj zemlji.

Ako se ipak Olimpijske igre održe, postoji velika mogućnost da će se voziti i trka na Suzuki. Međutim, ako dođe do otkazivanja, kao potencijalne zamene se pominju Malezija i Kina.

Takođe, još uvek je nepoznat status VN Australije, pošto je ulaz u tu zemlju izuzetno komplikovan, a ni Brazil nije sigurna zbog izbijanja nove mutacije koronavirusa u toj zemlji.

Za sve te trke postoje potencijalne zamene. Već smo pisali da je moguća i druga trka u Americi, od kojih bi jedna možda čak mogla da se vozi u Indijanapolisu. Takođe je moguć još jedan odlazak u Bahrein, kao prošle godine.

Ono što Auto Motor und Sport pretpostavlja je da se ove sezone trka u Nemačkoj sigurno neće voziti pošto ni Hokenhajm ni Nirburgring nisu voljni da budu domaćini.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar