Trke i testiranja

Italijanski mediji kritikuju Hamiltona zbog greške na restartu

VN Azerbejdžana

Hamilton je na kratko preuzeo prvu poziciju na restartu VN Azerbejdžana, ali je greškom na kočenju izbacio sebe iz bodova.

“Verstappenovo nesrećno odustajanje je otvorilo vrata Hamiltonu, koji tu priliku nije iskoristio. Umesto da povede, završio je u “jarku”. Pogrešio je zbog svoje pohlepe i u isto vreme pokazao svoju ljudski stranu. Ayrton Senna i Michael Schumacher ne bi napravili takvu grešku. Možda i bi, ali na početku svojih karijera, a ne u situaciji kada imaju godine i godine iskustva u Formuli 1. Rezultat svega je da je Red Bull izašao kao pobednik u Azerbejdžanu”, piše Resto del Carlino.

Hamiltonova greška je bila tema i u listu Gazetta dello Sport, koji zaključuje da Verstappen nije imao sreće, dok Hamilton može samo sebe da krivi.

“Hamilton mora da koristi prilike kada god Verstappen ostane bez bodova. Ovako iz Bakua odlazi sa nula bodova i sve zbog svoje greške. Britanac uopšte nije mislio na šampionat na restartu i izgubio je vredne bodove u borbi za titulu. Mogao je da ima lepu prednost nakon trke da je iskoristio Verstappenovo odustajanje. Holanđanin ostaje na vrhu šampionata vozača, a pored toga ima i timskog kolegu Sergia Pereza, koji može da pomogne u borbi za titulu. Ipak, sreća je i dalje njegov veliki protivnik, dok je do sada Hamiltonu bila saveznik. Pored ove situacije u Bakuu, imao je mnogo sreće i na trci u Imoli”, zaključuje najveći italijanski sportski list.

Ni u redakciji lista Corriere dello Sport nisu mogli da veruju kakvu je Hamilton priliku propustio u borbi za titulu.

“Verstappen nokautiran, a Hamilton ispušta poklon”, piše u naslovu ovog lista.

“Oba kandidata za titulu napuštaju Azerbejdžan sa nula bodova i zato smo govorili da bi trka mogla da bude haotična. Izgledalo je kao da se Hamilton bori za titulu sa Perezom u dueli 1 na 1, što naravno nije bio slučaj. Mercedesov vozač je na kraju završio bez bodova, a trka je pokazala da Red Bull ove sezone može da se osloni na dva odlična vozača. Verstappen može da se osloni na timskog kolegu, koji je iskoristio priliku koja se ukazala. Meksikanac je uradio tačno ono što je trebalo i uzeo je bodove konkurenciji. To je nešto što Valtteri Bottas nije uspeo. Finac je imao šokantnu trku, koju je završio iza oba vozača Alfa Romea”, prenosi Corriere dello Sport.

Hamiltonova greška u finišu trke je zaista bila početnička. On se na takav način nije bacao u duele još od početka karijere, ali tada nije imao iskustva. Sada ostaje pitanje da li su ga konstantni uspesi u Mercedesu “iskvarili” ili su samo maskirali njegovu nemogućnost da se kontroliše u određenim situacijama.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar