Trke i testiranja

Masi: Mala deca bolje poznaju pravila od Norrisa

VN Azerbejdžana

Direktor trke je kritikovao Norrisovu reakciju zbog kazne nakon kvalifikacija.

Vozač McLarena se nije vratio u pit-lane odmah nakon što su istaknute crvene zastave posle Giovinazzijevog incidenta u kvalifikacijama. Norris nije imao puno vremena da reaguje i na kraju je zbog nepoštovanja crvenih zastava dobio tri mesta kazne na startu trke i tri kaznena boda na svojoj super-licenci.

Sam Norris je smatrao da je kazna previše oštra i branio se time da nije nikoga ugrozio. Prema njegovim rečima, u tom trenutku je izbegavanje ulaska u pit-lane bio najbezbedniji izbor.

Međutim, direktor trke Michael Masi ne želi ni da čuje za Norrisove žalbe i odlučno ih odbacuje.

“Budimo realni, crvena zastava ima potpuno isto značene od kartinga do Formule 1. Treba da usporite i odmah se vratite u pit-lane. To je nešto što znaju i mala deca koja voze karting. To je jedna od prvih stvari koje nauče i pravilno je konstantno na svim trkama”, izjavio je Masi.

On nije hteo mnogo da komentariše kaznu za Norrisa i ističe da je odluka o njoj isključivo na sudijama koji se koriste predefinisanim smernicama.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar