Trke i testiranja

Tsunoda o duelu sa Hamiltonom: Hoću da Verstappen pobedi (VIDEO)

Yuki Tsunoda i Lewis Hamilton u duelu na VN Turske 2021.

Japanac je pokušao da koliko god može uspori napredak Lewisa Hamiltona na VN Turske i tako pomogne Verstappenu u trci za titulu.

Vozač AlphaTurija kaže da mu duel sa Hamiltonom nije doneo nikakvu dodatnu zabavu i kaže da se nada da će Verstappen na kraju izaći kao pobednik.

On je uspevao da zadrži sedmostrukog šampiona iza sebe na početku trke, ali je Britanac slomio njegov otpor u osmom krugu.

Yuki Tsunoda i Lewis Hamilton
Yuki Tsunoda i Lewis Hamilton u duelu na VN Turske 2021.

„Nije me mnogo briga što sam sa Hamiltonom vodio duel. Samo želim da Max pobedi. Ovo je poslednja zajednička godina Honde i Red Bulla. Pokušao sam da zadržim Lewisa koliko god sam mogao. Pokušao sam sve, ali sam na kraju popustio. Želeo sam da ga držim dvadeset krugova iza sebe. Osam prosto nije dovoljno“, izjavio je Tsunoda.

On je dodao da ga je taj duel dosta koštao u kasnijoj fazi trke.

„Dosta sam potrošio gume u duelu sa njim i nakon toga je bilo teško održati tempo. Pokušao sam da budem brži, ali sam se izvrteo. To mi je upropastilo trku i šteta je pošto mislim da smo mogli do bodova“, rekao je Tsunoda.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

2 Comments

Leave a Reply